aku lombok wae ojo mrico,
wegah roti ra mareki
olehku ngomong yo kaya uwong liya
wong jawa ana arkansaw

yen pas mlaku sore ning Dickson Str.
kadang sik sering batik-an
batik tekan pekalongan
jawa nanging ing arkansaw

aku wong manca,
wong liya nanging mulya
wong jawa ana arkansaw

aku wong manca,
wong liya nanging mulya
jawa nanging ing arkansaw

yen “Ajining diri saka lati”
aku iso ra duwe aji
kudu tetep mesem masi dirasani
lha jawa yo pancet jawa

tetep sungkan-sinungkan malah dadi rasan-rasan
iso-iso ganok tunggale papan kene
salaman ndipih-ndipih nggarai liyan heran
ndunyane seje tapi banjur piye?

Tentu saja versi terjemahan brutal dan sadis dari “Englishman in New York” karya Entup, maksud saya Sting.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s